02.09.2009

MITURI

Am promis la articolul NU AI CU CINE ca voi realiza odata o lista a miturilor ... si m-am tinut de cuvant.

Multe dintre aceste preconceptii sunt vechi de cand lumea si pamantul, incepand sa nu mai fie deloc credibile. De vreme ce ratiunea nu-si are locul cand vine vorba despre miturile legate de frumusete, acestea continua sa se inmulteasca cu fiecare generatie in parte.

1. Pilele de unghii nu au nevoie de igienizare.
FALS: Fie ca sunt din metal sau carton, pilele de unghii pot fi populate de bacterii sau ciuperci. Orice unealta care vine in contact cu trupul tau sau al altcuiva poate aduna uleiuri si celule moarte care construiesc un teren de cultura pentru bacterii. De aceea, este bine sa igienizezi aceste unelte si sa eviti sa le imprumuti.

2. Punctele negre apar ca o cumulare de mizerie in pori.
FALS: Ai observat ca spalarea regulata a fetei nu face sa dispara aparitia punctelor negre. Aparitia punctele negre este cauzata de uleiul natural al pielii si de celule moarte care in drumul lor spre suprafata sunt prinse in foliculi. Astfel se formeaza acel cumul vizibil de materie inchisa la culoare. Acidul salicilic este cel mai eficient in combaterea punctelor negre.

3. Inlaturarea parului nedorit prin radere cu lama face ca firul de par sa creasca mai gros.
FALS: Este un mit ce se pare ca nu isi pierde deloc din putere. Inlaturarea parului cu lama de ras nu ingroasa firul de par. Grosimea firului tine de genetica si nimic nu poate schimba asta. Singura diferenta este faptul ca firul de par este taiat, nu este smuls din radacina si in momentul in care creste pare mai aspru, dar nu este in niciun caz mai gros.

4.Unghiile false distrug unghiile naturale .
FALS: Unghiile artificiale au evoluat foarte mult. Cel mai mare mit legat de unghiile false sustine că fiind aplicate deasupra unghiilor naturale, le pot sufoca.
Se pare că nici unghiile false şi nici lipiciul nu fac atat rău unghiilor noastre cât metoda de înlăturare a unghiilor artificiale. Dacă mergem la cosmeticiană pentru a le înlocui sau a le îndepărta de tot, nu avem de ce să ne temem de unghiile deteriorate.

5. Scurtarea frecventă a părului este necesară pentru creşterea părului .
FALS: Stiliştii declară că părul nostru creşte cu aceeaşi viteză, fie că ne tundem sau nu.Dar şi scurtarea are un scop, acela de a da părului sănătate şi strălucire, înlocuind vârfurile despicate.

6. Daca iti perii parul des, ti se vor despica varfurile.
FALS: Fa un experiment si perie-ti parul cat mai rar- nu vei observa nicio diferenta. Astfel, este recomandat sa iti perii parul pana la de trei ori pe zi, iar daca vrei sa scapi de firele uscate si varfurile despicate consuma mai multe fructe si legume si foloseste in mod regulat produse de ingrijire precum masti si uleiuri de par.

7..Clatiti-va parul cu apa rece pentru a-i da stralucire
FALS: Se spune ca daca faceti ultima clatire cu apa rece, aceasta va conferi o stralucire deosebita parului. De fapt apa rece scade activitatea vaselor de sange din scalp, contribuind astfel la scaderea suplimentelor nutritive necesare unui par sanatos. Ce da parului un aspect stralucitor ?Clatirea cu apa din abundenta pentru a elimina toate resturile de sampon sau balsam, caci altfel acestea vor "imbacsi" parul.

8.Daca bei multa apa, vei avea pielea hidratata
FALS: Ar parea normal ca apa sa hidrateze pielea. De fapt, nu este deloc asa. Apa hidrateaza si pastreaza buna functionare a organelor interne, iar daca esti deshidratata vei avea o infatisare obosita. Insa, pentru a avea pielea frumoasa, este nevoie de un produs hidratant cat mai gras si de exfoliere.produse

9.Pielea grasa nu are nevoie de hidratare
FALS: Se spune ca tenul gras este suficient de hidratat si nu mai are nevoie de o astfel de ingrijire. Dar nivelul de hidratare al pielii nu are legatura cu cantitatea de sebum produsa de glandele sebacee. De aceea, daca ai tenul gras, trebuie sa folosesti produse care regleaza secretia de sebum, dar pastreaza nivelul optim de hidratare.

10.Samponul pentru bebelusi este cel mai bun pentru parul meu
FALS: Produsele pentru copii nu contin substantele de care are nevoie parul tau pentru a ramane protejat si pentru a-si mentine vie culoarea. Cele mai bune produse de ingrijire pentru tine sunt cele speciale pentru tipul tau de par.

11.Cea mai buna metoda de indepartare a parului de pe fata este pensatul
FALS: Parul in exces de deasupra buzei superioare sau de pe barbie trebuie indepartat numai cu ceara, benzi depilatoare sau laser! Pensatul intareste firul de par in aceste zone sensibile, asa ca peste un timp te poti trezi cu fire de par… tepoase. Oops!

12.Virfurile tocite pot fi reparate.
FALS: Singurul mod de a scapa de parul deteriorat este sa il tunzi, iar daca un sampon sau o masca iti promite ca va revigora structura parului ai
face mai bine sa cercetezi inainte sa crezi. O data stricata, structura de cheratina a parului nu mai poate fi reparata.

13.Soarele ”rezolva” problemele de piele.
FALS:Soarele iti va usca temporar cosurile, insa, daca ai o problema in profunzimea pielii, aceasta va reveni intr-o forma mult mai grava la citeva zile de la expunerea la soare. Iar prea mult soare va favoriza ridurile.

14.Daca iti smulgi firele de pa
r alb din cap, vor creste mult mai multe in acel loc
FALS:
Albirea parului este un proces natural, care incepe mai devreme pentru unele dintre noi. Problema este ca ni se pare ca suntem asaltate de din ce in ce mai mult par alb o data cu aparitia primului fir, pentru ca mintea noastra este acum antrenata sa le caute. Iar spiritul de observatie este intins la maxim.

15. Daca stai picior este picior vei face verice
FALS: Nu prea. Unii oameni sunt mult mai predispusi la aceasta boala decat altii din cauza factorilor ereditari, varstei sau greutatii. Este adevarat insa, ca daca suferi de o astfel de boala, statul picior peste picior o poate agrava.

16. Berea aplicata pe piele inainte de a te bronza iti va conferi un ten auriu
FALS:
Nope. Turnandu-ti bere pe corp nu te va ajuta cu nimic pentru a ajunge la bronzul pe care ti-l doresti, dar s-ar putea sa atragi cateva priviri.

17.Gheata ajuta la micsorarea porilor pielii
FALS: Nu exista nimic pe lume care sa micsoreze porii pielii. Marimea lor este rezultatul geneticii, nu al temperaturii aplicata pe piele.

18.Iarna , pentru ca soarele nu este puternic , poti sa folosesti crema de zi care nu contine filtere UV

FALS: Una dintre cele mai comune cauze ale pielii uscate este lipsa exfolierii. Daca nu indepartezi celulele moarte de pe corp, evident ca pielea va fi uscata. Si daca adaugi un strat de ulei pe piele, acesta nu va reusi sa penetreze stratul de celule moarte si nu va avea niciun efect. Astfel, pentru a trata pielea uscata, exfoliaza bine si apoi foloseste o crema sau un ulei hidratant ce contin acid hialuronic ce atrage apa.

19.Uleiul cel mai bun remediu pentru pielea uscata
FALS: Una dintre cele mai comune cauze ale pielii uscate este lipsa exfolierii. Daca nu indepartezi celulele moarte de pe corp, evident ca pielea va fi uscata. Si daca adaugi un strat de ulei pe piele, acesta nu va reusi sa penetreze stratul de celule moarte si nu va avea niciun efect. Astfel, pentru a trata pielea uscata, exfoliaza bine si apoi foloseste o crema sau un ulei hidratant ce contin acid hialuronic ce atrage apa.

20.
Cremele scumpe sunt cele mai bune.
FALS:
Chiar daca sunt scumpe, cremele pot contine substante nocive pentru pielea ta, precum coloranti, parfumuri artificiale sau parabeni. Verifica lista de ingrediente inainte de a-ti cumpara o crema! Pe piata se gasesc o multime de creme la preturi accesibile cu un rol benefic asupra tenului tau.



Un comentariu: